21.09 2016 Funderingar på Alzheimerdagen för en bättre vård

Idag är det den internationella Alzheimerdagen och jag sitter här hemma och funderar på hur man kan göra det ännu bättre för våra åldringar……jag har mycket idéer för vårt servicehem och hur man ska få dem att känna lycka och glädje och meningsfullhet i livet dagligen……jag såg ett foto på en äldre dam som ej varit någonstans utanför servicehemmet på en lång tid, som var ut och handla med en vårdare och sedan på pizza, den glädje och förnöjdhet som de bilderna förmedlade värmde riktigt i hjärtat……och jag har flera servicehems sidor som jag gillar och som jag ser på foton hur underbara saker det görs med de äldre……och ändå så fylls tidningarna och nätet med allt som är dåligt i vården och hur illa våra åldringar far……och jag vet att det också är sant, och det gör att man känner stor bedrövelse över det…….så min stora önskan nu är att alla beslutsfattarna skulle inse att det behövs satsas på våra åldringar (och barn och funktionsnedsatta också förstås) genom att inte skära ned i vården utan istället försöka satsa mera på den så att alla vårdare skulle ha möjlighet att ge av hela sitt hjärta den vård som alla är värda att få.

– Tina Väyrynen